HUBUNGI KAMI

Untuk keterangan mengenai pakej anda sila hubungi kami di : Alamat : 104, Tingkat Atas, Jalan Pantai Halban, 06000 Jitra, Kedah Darul Aman (Belakang pasar raya YAWATA) Telefon : 019 576 1307 Emel : dinariasbridal@gmail.com Facebook : www.facebook.com/dinariasbridal

Saturday, June 4, 2011

MEJA MAKAN


Hafiz....Tmn Mutiara Indah


Amy....Kg Paya, Jitra


Fauziah....Changlun


Ahmad Fairuz...Changlun....SEBELUM




Ahmad Fairuz...Changlun....SELEPAS


Ustazah Mazirah...Kota Mengkuang....SEBELUM





Proses ARTWORK....







Ustazah Mazirah...Kota Mengkuang....SELEPAS



Sharifah Nur Dina...Sanglang.... 


Shahrin...Wang Tepus....



Fahmi...Pokok Sena....


Angah...Taman Naga Emas....


   "Saya x buat pelamin kak, tapi klu boleh nak meja yg boleh dijadikan pelamin"....ungkapan yang cukup ringkas dari insan yang cukup cantik namun bersederhana. Setelah membuat persediaan dari aspek lakaran serta penyediaan item, maka terhasillah artwork meja santapan khas utk Fahimah dan Azri.....tahniah dari kami.


Ira...Mergong....



Faizah Hassan...Telok Malek....



Taznim...Changlun....


Azrul...Bukit Kayu Hitam....



Radia...Kepala Batas....


   Salam semua...cuti persekolahan November 2012 bertandang lagi. Waktu-waktu sebegini menjadi tsunami buat mereka yang berkecimpung dalam perniagaan "perancang perkahwinan". Pihak dinaRIAS BRIDAL turut sama memeriahkan tarikh 10.11.12....tarikh yang mem"fully booked' kebanyakan butik pengantin. Dipaparkan design meja santapan pilihan November 2012.

   Bertempat di Pendang, Kedah. Pengantin yang merupakan seorang bussiness woman telah memilih rona keemasan sebagai tema perkahwinan. Setelah sessi perbincangan bersama seisi keluarga mempelai, keputusan dibuat untuk memilih sudut ini sebagai ruangan santapan si raja sehari.

   Untuk menghasilkan fenomena seperti dalam gambar (saja guna fenomena bagi nampak dahsyat sket), 8 tenaga mahir digunakan. Ramainyer???....jawapannya ringkas, setiap item di atas diuruskan oleh pakar yg berbeza. Mudahnyer, backdrop, hiasan meja, lighting, basic backdrop, susunan bunga, final touch datangnya dari tangan yang berbeza. Kelakar pun ada bila perhatikan family mempelai, lepas posing kat pelamin...."Aikkk...kat sini pun ada pelamin!!!!"....posing lagi....naik tingkat atas...."Aikkk....pelamin lagi"...posing lagi ler. Pelamin satu jer...yang ni meja santapan, yang kat atas tu bilik beradu dik....jangan terpedaya...he...he...he....wassalam


   Meja santapan bertemakan orange, pink dan gold ini didekorasi khas buat pengantin yang cukup cool dan rileks. Bertempat di bawah khemah 20x20, penyediaan ruang santapan ini mengambil masa hampir satu jam untuk disiapkan. Keluh kesah bagaikan hilang apabila dekorasi berjaya disiapkan oleh pasukan dRB melalui gabungan mantap seluruh kepakaran yang ada, walaupun penyediaannya dibuat di pagi hari persandingan.....agak mencabar. Sekalung tahniah dari kami semua buat Helmi dan Adila....